Iniciativa AI dětem

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

O iniciativě AI dětem

Jsme lídrem vzdělávání v oblasti umělé inteligence a podporujeme kreativitu, kritické myšlení a společenskou odpovědnost ve světě řízeném technologiemi.

Co je naším posláním

V horizontu příštích 10 let chceme přinést viditelné změny do českého školství. Systematicky vytváříme materiály a nástroje, díky nimž se z přetížených pedagogů stanou sebevědomí průvodci a z žáků motivovaní, kriticky uvažující jedinci s nastavením pro celoživotní vzdělávání.

Čím se zabýváme

Zaměřujeme se na praktické zapojení pedagogů, dětí a mládeže do procesu vzdělávání s cílem rozvíjet digitální kompetence a porozumění technologiím AI. Nabízíme širokou škálu vzdělávacích materiálů a nástrojů:

Pedagogům dáváme komplexní návod, jak vzdělávat v oblasti umělé inteligence

Do konce roku 2024 nabídneme všem zdarma Kurikulum umělé inteligence pro ZŠ a SŠ. Obsahuje téměř 50 metodik (plánů lekcí), mapu učebního pokroku a vzdělávací materiály pro učitele. AI kurikulum nemá svou komplexitou konkurenci ani v mezinárodním kontextu. Šíření AI kurikula v Čechách podpoří Národní pedagogický institut a v zahraničí tvůrci amerického kurikula Day of AI. Nabízíme také široké portfolio vzdělávacích materiálů pro dospělé.

Měníme mindset lídrů škol, pedagogů, rodičů i akademiků a vzděláváme děti

20 profesionálních lektorů AI dětem v průměru šestkrát týdně navštěvuje školy. Pořádáme webináře, víkendové školy, akademie, konference, debaty a příměstské tábory. Učíme učitele přemýšlet o vzdělávání novým způsobem.

Vyvíjíme nástroj, který uleví pedagogům a pomůže individualizovat výuku

Tiny je malá aplikace s velkým dopadem. Využívá AI a je navržena jako asistent učitele pro formativní hodnocení a mentor pro děti, poskytující konstruktivní zpětnou vazbu, personalizované návrhy a generované vzdělávací obsahy pro zlepšení učení na základě výsledků hodnocení, potřeb a zájmů.

AI dětem v číslech

z ČR a SR má zájem o využívání materiálů AI dětem
0 škol
tolik vzdělávacích akcí jsme provedli za dobu naší existence
0
tolik jsme proškolili pedagogů, lídrů škol a dětí
0 lidí
zvítězili jsme v AI Awards a jsme finalisté cen SDGs
0 ocenění
tolik lidí nás sleduje na sociální sítí LinkedIN
0
tolik členů má naše skupina AI dětem na Facebooku
0
tolik unikátních návštěvníků mají naše webové stránky
0
tolik jsme vytvořili vzdělávacích materiálů
přes 0

Hodnoty a postoje AI dětem

Každý, kdo je součástí AI dětem, souzní a přijímá následující:

Závazek k neustálému zlepšování (otevřenost k inovacím)

Inovace a neustálé zlepšování je základem AI dětem. Jsme vždy o krok napřed. V AI dětem proto aktivně vytváříme prostředí, ve kterém vědomě a otevřeně pracujeme s tím, že je naše organizace playground, v rámci něhož je naprosto v pořádku dělat chyby, procházet slepé cesty, rychle prototypovat a okamžitě zahazovat nefunkční koncepty. Chápeme, že takováto svoboda a bezpečné prostředí je základem pro růst a inovace.

Iniciativu založila Eva Nečasová společně s Jitkou Šimkovou v březnu 2022.