Iniciativa AI dětem

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Online workshop

AI jako asistent pedagoga

Praktický workshop AI jako asistent pedagoga je určen všem, kteří už jsou seznámení s principy umělé inteligence, rozumí jejímu fungování a sami si už ve své praxi AI nástroje zkouší. Workshop je navržen tak, aby byl co nejpraktičtější. Budeme aktivně pracovat s generativní AI ve formě chatbotů Gemini, Copilot a ChatGPT. Osvojíme si pravidla dobrých promptů, prozkoumáme pokročilejší možnosti chatbotů pro zpracování textů a vizuálních materiálů. Naučíme se nástroje kombinovat. Budeme diskutovat a zkoumat, jak AI zavádět do školních lavic tak, aby přispěla k lepšímu porozumění učiva a rozvoji kritického myšlení. Otevřeme také právní otázky, etickou stránku AI a bezpečnost.

Co se konkrétně dozvíte nebo si vyzkoušíte:

AI jako virtuální asistent/ka pedagoga

Jak se bavit s AI

AI aplikace vhodné pro pedagogickou praxi a výuku

Online workshopem provází:

AI-detem_lide__0007_mares-martin

Specializuji se na oblast školství – mám pracovní zkušenosti jako učitel informatiky na základní škole, IT administrátor a ICT koordinátor.
Současně se věnuji službám v oblasti vzdělávání, ICT a multimédií, kdy působím jako lektor vzdělávacích programů a digitálních dovedností.
V Kraji Vysočina poskytuji podporu a pomoc školám a školským zařízením jako krajský ICT metodik a jako člen krajského kabinetu Informatika a ICT v organizaci řízené Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy.

AI-detem_lide__0002_karpiskova-bara

Lektorka a tvůrkyně vzdělávacích materiálů. Pedagožka v SVČ Lužánky, manažerka vzdělávacích projektů a tvůrkyně vzdělávacích kurzů se zkušenostmi s výukou na ZŠ a projekty zaměřenými na děti ohrožené školním neúspěchem.

Máte dotaz?

Rádi jej zodpovíme. Obraťte se na koordinátorku online workshopů Jitku Šimkovou:
E-mail: jitka@aidetem.cz
Tel.: 724 017 217