Iniciativa AI dětem

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Kroužek pro děti

Programování s AI

Kroužek „Programování s AI“ je určen pro děti ve věku 12—15 let, které chtějí objevit svět programování a umělé inteligence. I začátečníci se zde naučí základy programování v jazyce Python a postupně se seznámí s fascinujícím světem AI, od rozpoznávání objektů na obrázcích až po generování textu. Děti budou pracovat na praktických úkolech, tvořit vlastní AI modely a na závěr kroužku společně vytvoří samostatný projekt, který představí ostatním. Kroužek nabízí zábavnou a podporující atmosféru, která rozvíjí kreativitu a technické dovednosti.

Co se konkrétně děti dozví nebo si vyzkouší:

Kroužek je navržen tak, aby byl zábavný a interaktivní, a poskytuje dětem nejen teoretické znalosti, ale i praktické zkušenosti s programováním a AI.​

Kroužkem provází:

ondrej-tyle

Ondra je vystudovaný inženýr kybernetiky a robotiky. Přes 6 let se aktivně věnuje lektorování a výuce dětí. Lektoruje převážně programování v Pythonu a Scratchi a také Minecraft Education Edition. Dále se víc jak 5 let věnuje rozvoji digitálních a finančních znalostí u seniorů ve vlastní neziskové organizaci Digitální Vnuk. O umělou inteligenci ze zajímá dlouhodobě, aktivně ji používá jak v osobním, tak v pracovním životě. Rád zkouší a hledá nové využití a způsoby, jak ji zakomponovat do každodenního života.

Praktické info

Máte dotaz?

Rádi jej zodpovíme. Obraťte se na koordinátorku kroužků Nikolu Horákovou:
E-mail: nikola.horakova@aidetem.cz
Tel.: 777 149 763