Iniciativa AI dětem

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Proběhne: 24/10 2023, 9—15 hodin
Vstupenky: zdarma
Kde: Moravskoslezské Inovační Centrum Ostrava
Pro koho: pro pedagogy a vedoucí pracovníky ZŠ a SŠ, knihovníky
Dotazy směřujte na Martina Jurka: martin.jurek@ms-ic.cz

Dny AI navazují na úspěšný loňský první ročník. Nabídnou přednášky, workshopy, prezentace i zajímavý doprovodný program. Letos je u toho i AI dětem a nabídne programovou část Edu sekce.

Ústřední linkou akce je představení umělé inteligence v návaznosti na aktuální dění a vývoj této technologie. Dny AI jsou pro všechny, kteří se zajímají o AI a její využití. Významná část programu bude věnována praxi a konkrétním příkladům využití AI.

Na programu stále pracujeme.

Program

9.00—9.15

Úvod konference

9.15—10.15

Jak systémově zavést AI ve školách

10.15—10.30

Pauza na kávu

10.30—12.15

ChatGPT v praxi pedagoga prakticky

12.15—13.15

Pauza na oběd

13.15—14.00

Umělá inteligence v hodinách informatiky

14.10—14.55

Umělá inteligence a digitální kompetence

14.55—15.00

Zakončení konference

Děkujeme za podporu!

Přednášející

Vystudoval translatologii na FF UK se zaměřením na strojový překlad a poté působil jako lingvista v oblasti konverzační AI – v úspěšném akademickém týmu Alquist a ve firmě PromethistAI, vyvíjející chytré digitální persony zaměřené na oblast well-beingu. Nyní se věnuje vzdělávacímu projektu Aignos, který se snaží šířit digitální gramotnost o AI.
Zakladatelka neziskové iniciativy AI dětem (umělá inteligence dětem). Stojí také za metodikami Hello Ruby pro školy. Mimo vzdělávání se věnuje designu pod značkou designity.cz.
Zakladatel neziskového vzdělávacího spolku Aignos. Od roku 2016 pracuje jako UX a UI designér. Věnuje se využití AI aplikací ve startupovém prostředí a kreativních oborech. S týmem obsadil druhé místo na inovačním hackathonu Robothon věnovaném řešení výzev dnešní doby pomocí AI. V rámci studií na UK se zabývá vlivem AI na mediální prostředí.

Kača je expertka v oblasti digitálních dovedností a vzdělávání s cílem pomoci jednotlivcům i týmům zlepšovat každodenní práci a spolupráci. Specializuje se na integraci moderních cloudových řešení a nových technologií s prvky, které podporují zdravou týmovou dynamiku. Od boomu aplikací umělé inteligence do života běžných smrtelníků na jaře 2022 se jí aktivně zabývá, je součástí komunity GUG.cz a iniciativy AI dětem. Na Masarykově univerzitě tutoruje první celouniverzitní předmět Umělá inteligence jako příležitost i hrozba.